Adevărat sau fals? Consumatorii de carne sunt mai sănătoși decât vegetarienii

09 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Adevărat sau fals? Consumatorii de carne sunt mai sănătoși decât vegetarienii

Evident că vorbim despre rezultatele unui studiu. De această dată, a fost realizat de Facultatea de Medicină din Graz, Austria.

Experții au folosit date dintr-un sondaj naţional pe teme de sănătate pentru a examina obişnuinţele alimentare şi stilul de viaţă ale vegetarienilor, în comparaţie cu carnivorii.

Luând în considerare vârsta, sexul și statutul socio-economic, au fost aleși 1320 de subiecți. Au participat 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consumă carne, dar şi multe fructe şi legume, 300 de consumatori obişnuiţi, dar care mănâncă mai puţină carne şi 330 de carnivori înrăiţi.

Cercetătorii au concluzionat că dieta vegetariană, care se caracterizează printr-un consum redus de grăsimi saturate şi de colesterol, dat fiind aportul sporit de fructe, legume şi cereale integrale, pare să provoace un risc crescut de cancer, alergii şi probleme mintale, cum ar fi depresia şi anxietatea.

Astfel, concluzia a fost că da, vegetarienii consumă mai puţin alcool şi au un index al masei corporale mai scăzut, dar, paradoxal, sunt într-o stare de sănătate fizică şi mintală mai precară, per total, decât consumatorii de carne.

O altă concluzie a fost că participanţii la studiu, care consumau mai puţină carne, aveau şi nişte obiceiuri medicale mai puţin sănătoase, evitând vizitele la medici pentru controale preventive sau alte măsuri de prevenţie, precum vaccinările.

“Am ajuns la concluzia că adulţii austrieci care consumă o dietă vegetariană sunt mai puţin sănătoşi, când vine vorba de cancer, alergii şi tulburări ale sănătăţii mintale, dar au și un nivel al calităţii vieţii scăzut şi chiar au nevoie mai des de tratament medical”, mai notează sursa citată.

“Chiar am descoperit că vegetarienii suferă mai mult de anumite probleme precum astm, cancer şi tulburări mintale decât oamenii care consumă şi carne, dar nu putem spune care este cauza şi care este efectul”, a declarat coordonatorul studiului, Nathalie Burkert.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră