Imunoterapia, o metodă de mărire a duratei de supraviețuire a pacienților cu cancer pancreatic

08 Noi 2015
Imunoterapia, o metodă de mărire a duratei de supraviețuire a pacienților cu cancer pancreatic
Cancerul de pancreas, adesea cu un prognostic sumbru, ar pute fi, alături de melanom și cancerul pulmonar, viitoarea țintă a metodei terapeutice numite imunoterapie, scrie site-ul destinationsante.com.  O echipă de specialiști americani a obținut rezultate excelente și speră să lanseze studiile clinice pe oameni începând din 2016.

Echipa medicului Sunil Hingorani de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle a testat terapia pe cobai purtători de tumori care mimează cancerul de pancreas la om. Specialiștii au testat pe rozătoare o terapie bazată pe celulele imunitare T. Acestea au fost în prealabil programate să recunoască mezotelina, o proteină secretată în exces de tumorile pancreatice.

Rezultatele au depășit speranțele cercetătorilor: la rozătoarele tratate prin metoda imunoterapiei s-a înregistrată o creștere a duratei de supraviețuire de la 54 în grupul de control la 96 de zile în grupul care a beneficiat de această terapie. Adică, o îmbunătățire a duratei de supraviețuire cu 78%.

Aceste rezultate oferă speranțe imense pacienților suferinzi de această boală redutabilă. Excelentul răspuns înregistrat la rozătoare le va permite cercetătorilor americani să lanseze prima fază a testetelor clinice la om chiar anul viitor.

Potrivit observațiilor noastre, această imunoterapie ar putea fi mai eficientă comparativ cu toate celelalte tratamente disponibile la ora actuală, concluzionează autorii acestui studiu.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră