Cum arată strada Becali, colţ cu strada Speranţei. Vezi unde se află celebra stradă

13 Iul 2015
Cum arată strada Becali, colţ cu strada Speranţei. Vezi unde se află celebra stradă
Latifundiarul şi patronul echipei de fotbal Steaua, Gheorghe Becali, este unul dintre oamenii care se poate mâdri cu faptul că, o stradă comunală îi poartă numele. Strada Gheorghe Becali se intersectează cu Strada Speranţei. Minunea dăinuie în localitatea doljeană Rast, încă din 2006, după ce Becali a construit case pentru sinistraţi.

Şantierul de la Rast a fost inaugurat de Gheorghe Becali în dimineaţa zilei de 21 iulie 2006, localitatea fiind grav afectată în urma inundaţiilor din aprilie. În aceea dimineaţă, muncitorii lui Becali au turnat fundaţia la prima casă din cele 44 care urmau să fie construite şi predate sinistraţilor. De la eveniment nu a lipsit nici Becali, care a venit cu elicopterul. Sătenii l-au întâmpinat cu pâine, sare, pui şi peşte prăjit.

De atunci au trecut nouă ani. Strada Gheorghe Becali a rămas neasfaltată, câteva case sunt încă nelocuite. Fără geamuri, fără uşi. Altele nici măcar nu au mai fost tencuite de localnici. În schimb, au crescut buruienile care vor înghiţi în scurt timp casele. I-a mai crescut şi primarului Iulian Şilişteanu o casă cu parter şi două etaje, tocmai la intrarea pe strada Becali. Primarul şi-a ridicat şi un zid de piatră, înalt de vreo doi metri. De la sine putere a luat un containerul cu numărul 7, folosit pe post de locuinţă de sinistraţi în 2006, pe care l-a plantat în faţa casei, probabil pentru vreun paznic. Până şi ţigla de pe casa primarului este identică cu cea pusă pe acoperişul uor instituţii publice din localitate. Dar, cui îi mai pasă?

Poliţia, cimitirul şi gunoaiele
Noua localitate s-a pricopsit cu un sediu de poliţie, un cimitir şi munţi de gunoaie înălţaţi în capătul străzii George Becali. Nu există şcoală, grădiniţă sau dispensar. Culmea, nici măcar o biserică. Sătenii se plâng că au de mers vreo şapte kilometri până la prima biserică. Dar, primarul este foarte ocupat. Acum culege roadele pământului pentru că are în proprietate şi administrare în jur de 1200 de hectare de teren agricol. Când nu supraveghează munca câmpului, primarul mai e ocupat cu câteva afaceri judiciare.  

Alte stiri din REPORTAJ

Ultima oră