Căldura toropitoare a verii va pune în curând stăpânire pe Japonia, iar localnicii sunt în căutarea unor mijloace de combatere a caniculei. Unul dintre cele mai populare produse pe timp de vară este îngheţata, iar topirea ei rapidă, la temperaturi foarte mari, în razele soarelui, scoate din minţi consumatorii. Aşa s-a născut îngheţata care nu se topeşte, din nevoie!
Noul produs a fost creat în Japonia, la Kanazawa, de către profesorul Tomihisa Ota, de la Kanazawa University.
În aprilie, Kanazawa Ice, un magazin din Higashi Chayagai, a lansat vânzarea de îngheţată care nu se topeşte, chiar dacă este lăsată timp de trei ore la o temperatură de 40 de grade Celsius. Şi evident că nici nu îşi modifică forma.
![]()
Gustul îngheţatei speciale nu este diferit de cel al uneia obişnuite, dar spre deosebire de aceasta, noul deliciu nu se topeşte atunci cand este expus la lumina directă a soarelui sau la căldura excesivă. Secretul înghețatei care nu se topeşte constă în adăugarea de polifenoli din plante, extraşi din căpșuni obișnuite.
Ota a primit patent pentru noul produs încă din 2014, scrie the-japan-news.com.
Vânzătorii produsului pun baza mai mult pe formă decât pe gust, când vine vorba despre noua îngheţată. Căci, date fiind noile proprietăţi, aceasta poate fi modelată în fel şi chip.



