Copiii nedoriți ai Chinei: „Dacă aș avea părinți, aș avea și eu o viață”

12 Aug 2015
Copiii nedoriți ai Chinei: „Dacă aș avea părinți, aș avea și eu o viață”
Despre copiii nedoriți ai Chinei, una dintre cele mai puternice economii a lumii, presa internațională realizează reportaje emoționante.Oficial, peste 600 000 de copii sunt abandonați în China. Neoficial, cifra se îndreaptă spre 1 milion, susțin agențiile.

Aproape toți copiii abandonați au probleme de sănătatem relatează CNN. În estul Chinei, un singur orfelinat a primit 106 copii abandonați în numai 11 zile de la deschidere.

În China, a doua putere economică a lumii, părinții nu își permit să crească un copil bolnav.

CNN relatează povestea lui Ja Ja. Băiețelul este paralizat de la brâu, și de 9 ani așteaptă să fie adoptat. A învățat să înoate și să se descurce singur. „Dacă aș avea părinți, aș avea și eu o viață”, spune micuțul în lacrimi reporterului CNN.

Ja Ja speră ca o familie de americani să îl ia din centru. Aceștia strâng bani, în jur de 37 000 de dolari, pentru adopția băiețelului.

Un fenomen interesant are loc în China, în ultima perioadă. Astfel, orfelinate și centrele de plasament nu mai sunt pline de fete sanatoase , așa cum au fost în perioada politicii "un copil". Cum legea privind nașterile s-au relaxat, acestea le permite părinților să plătească amenzi pentru copiii suplimentari.

Din păcate, copiii cu probleme de sănătate par să nu își găsească locul în familiile chinezilor.

Alte stiri din REPORTAJ

Ultima oră