Videanu și Bica audiați la ÎCCJ. Cei doi s-au declarat, din nou, nevinovați

15 Oct 2015
Videanu și Bica audiați la ÎCCJ. Cei doi s-au declarat, din nou, nevinovați
Fostul ministru Adriean Videanu și fosta șefă a DIICOT Alina Bica au fost audiați, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), într-un dosar disjuns din dosarele "Bica 1" și "Bica 2", în care aceasta este judecată pentru fapte de corupție.

Videanu a declarat că nu poate fi complice la abuzul în serviciu al unei persoane pe care nu o cunoștea și cu care nu avea nicio relație.

"Între luna decembrie 2008 și 2 septembrie 2010 am văzut-o o dată în Guvern. De atunci nu am mai văzut-o vreodată până la acest proces. O vedeam doar acolo și strict în scop profesional. Nu am avut niciun fel de discuție cu ea. Când în dosarul DIICOT mi s-a spus că s-a pus sechestru pe bunurile mele, am făcut o singură cerere. S-a pus în septembrie și am făcut cerere în octombrie", a spus Videanu despre relația cu Bica.

El a povestit că pe 30 septembrie 2013 i s-a adus la cunoștință că i s-a pus sechestru pe 80 acțiuni, iar singura sa obiecție a fost aceea că nu mai era acționar la Titan Mar.

"Proprietarul acțiunilor la purtător este cel ce face dovada la adunarea acționarilor că deține respectivele acțiuni. Ele au devenit din nominative, la purtător, din iulie 2012. (...) Apoi le-am transmis copiilor noștri, Andrei și Diana Videanu. S-a respins contestația mea. Ea a avut la bază faptul că nu mai reprezentau un bun cert și exigibil și, pentru că nu exista un prejudiciu în cauza DIICOT, a vizat toate bunurile pe care s-a pus sechestru. De aceea nu am precizat expres că nu mai eram proprietarul celor 80 de acțiuni", a afirmat Videanu.

El a mai spus că s-a făcut o solicitare la DIICOT prin care se cerea analiza sechestrului asigurător pentru că aducea prejudicii de imagine companiei, iar după respingerea contestației privind sechestrul a fost contestat și de administratorul Videanu Miorit.

Citește continuarea articolului, aici.

Alte stiri din Politic

Ultima oră