Cât de surprins a fost PSD de "DEMISIA" premierului Victor Ponta

13 Iul 2015
Cât de surprins a fost PSD de
 Duminica seara, Victor Ponta a anunţat că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. Reacţiile nu au întârziat să apară. Rovana Plumb consideră că decizia premierului este înm beneficiul partidului, Gabriela Vrânceanu Firea a catalogat gestul premierului ca fiind responsabil, iar Ecaterina Andronescu a declarat că gestul lui Ponta este o greşeală.

Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD

Ministrul Rovana Plumb a declarat, pentru Antena 3 că: „decizia lui Victor Ponta demonstrează clar preocuparea sa pentru partid, faptul că rămâne în continuare ca prim-ministru demonstrează că, până la capăt, împreună în coaliția la guvernare, vom răspunde așteptărilor românilor și ne vom duce la bun sfârșit toate angajamentele. (...) A luat această decizie ca să-și poată demonstra nevinovăția. Sunt convinsă că Victor Ponta e nevinovat și cu toții așteptăm să revină la conducerea executivă a partidului'.'

În privința posibilității ca Ponta să demisioneze și din fruntea Guvernului, Rovana Plumb a exclus această variantă.
"Nu există această posibilitate (demisia din fruntea Guvernului-n.r.). Dacă la partid putem prelungi interimatul fără să existe probleme sau crize, la Guvern prelungirea interimatului ar duce la o criză politică majoră. Ori ne-am angajat foarte clar că avem nevoie în această perioadă de stabilitate politică, economică, dar și stabilitate socială. Vom vedea ce se va întâmpla când Parlamentul își va relua activitatea", a mai spus Rovana Plumb.
Ea a arătat că în această perioadă PSD se va pregăti pentru alegerile din 2016.

Gabriela Vrânceanu Firea, purtătorul de cuvânt al PSD

Decizia lui Victor Ponta de a prelungi interimatul la conducerea PSD arată responsabilitate deplină din partea acestuia, consideră purtătorul de cuvânt al partidului, Gabriela Firea.

"Decizia domnului Victor Ponta de a prelungi interimatul la conducerea PSD arată responsabilitate deplină din partea acestuia. Este o decizie care confirmă dorința domnului Ponta de a-și demonstra nevinovăția. Vorbim despre o decizie care demonstrează calitățile politice ale lui Victor Ponta. PSD este un partid total funcțional, cu oameni extrem de experimentați în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la ședințele conducerii PSD și îl așteptăm să își preia atribuțiile funcției", a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă. Senatoarea PSD a arătat că agenda și direcția partidului nu se schimbă.

Ecaterina Andronescu, senator PSD

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu nu este de acord cu gestul făcut de Victor Ponta de a se retrage temporar, printr-o scrisoare, din fruntea partidului, ea afirmând la  că este "o greşeală şi de fond şi de forma" şi că o astfel de decizie nu trebuie luată de unul singur ci în urma consultării cu conducerea partidului.

"Mi se pare că este o greşeală şi de fond şi de forma şi aş mai îndrăzni să spun că atunci când ai o poziţie atât de impotranta cum este cea a dlui Ponta deciziile nu le iei doar raportându-te la tine ci gândindu-te la toţi cei care au aşteptări de la tine, au avut încredere în tine, ţi-au dat votul. De aceea, cred că s-a pripit cel puţin aş spune. Iar ca formă, cred că ar fi trebuit să convoace conducerea PSD-ului şi poate că acolo într-o dezbatere cu mai multe argumente, decizia ar fi putut să fie una în folosul celor care au aşteptări de la noi. Chiar cred ca nu trebuia să procedeze în felul acesta, dar discutăm prea târziu", a spus ea.

Adrian Năstase, fost premier

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a comentat pe blogul său decizia lui Victor Ponta de a se retrage din fruntea PSD. „Nu ştiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta”, a scris Năstase.

„Poate însă că ar fi trebuit să se sfătuiască şi cu colegii săi, în forurile de conducere ale partidului. Atunci când ai impresia că ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui şi ele rezolvate”, este părerea fostului premier.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la rându-i, că nu ştia nimic despre decizia premierului Victor Ponta. Astfel, luni, în jurul orei 14, o şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea loc la sediul PSD. Miercuri va avea loc şi o şedinţă a biroului permanent al PSD. 


Alte stiri din Politic

Ultima oră