Ponta ar demisiona în anumite condiţii. "Domnul Iohannis să nu intre în ograda Guvernului"

15 Iul 2015
Ponta ar demisiona în anumite condiţii.
Premierul Victor Ponta a declarat în această seară într-o emisiune televizată că deşi s-a retras de la conducerea PSD, nu va demisiona de la şefia Guvernului. “La Guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva de la PDL, dl Predoiu spre exemplu”, a declarat Victor Ponta la B1 Tv, arătând că PNL, dacă e în stare, să ajungă la guvernare prin vot, nu prin alte metode.

"Nu există niciun fel de variantă ca să avem alegeri anticipate. Cei care vorbesc despre ele știu foarte bine că este o păcăleală. Dacă vine aici un om politic și vă spune: 'domne', o să avem alegeri anticipate', vă minte.Nu vor fi de acord parlamentarii, bineînțeles", a declarat Ponta, aluzie la declaraţiile liderilor PNL privind declanşarea alegerilor legislative înainte de termen.

Chiar dacă spune că vrea să-şi ducă mandatul de premier până la sfârşit şi să aibă o guvernare de succes, Ponta admite că ar putea, în anumite condiţii, să demisioneze de la conducerea Guvernului.

Dacă există un acord politic semnat cu dl Iohannis, şi rămâne această coaliţie la guvernare, atunci sigur “, a spus premierul. "Numai cu președintele țării se poate o astfel de înțelegere, dar e valabil, din decembrie. Am spus lucrul acesta", a adăugat el.

Victor Ponta a susţinut că până la 5 iunie, preşedintele Iohannis nu a avut ce să îi reproşeze. El a mărturisit că a fost surprins când şeful statului i-a cerut demisia după ce DNA a anunţat că este urmărit penal.

“Dl.Iohannis nu avea ce căuta în probleme ale Justiţiei. Trebuia să spună. <Eu nu folosesc Justiţia ca să răstorn un guvern>", a mai spus Ponta.
Premierul declară că nu vrea să intre în război cu şeful statului sau cu altcineva, chiar dacă Iohannis a folosit Justiţia să schimbe guvernul PSD cu unul PNL . “Îmi propun doar să fac ceea ce trebuie ca prim ministru iar dl Iohannis să nu intre în ograda Guvernului”, a precizat Ponta.

Premierul s-a arătat totuşi nemulţumit că Iohannis nu l-a numit pe Fifor la Ministerul Transporturilor şi că trenează promulgarea noului Cod Fiscal.
Chestiunea de astăzi, cu respingerea dl Fifor, este ceva la care mă aşteptam din partea dl Băsescu, dar nu din partea dl Iohannis. Nu credeam că ne întoarcem la vremurile dlui Băsescu.Gestul dl Iohannis de a-l respinge pe dl Fifor, este unul politic şi nejustificat. Nu cred că merita chestia asta”, a spus Ponta.

Cât priveşte Codul Fiscal, Ponta speră ca Iohannis să nu-l retrimită în Parlament. "Codul Fiscal defineşte o anumită structură financiară a ţării, a fost discutat, a fost aprobat de partenerii internaţionali, aprobat de Parlament. Vorbim de un document extrem de important care nu a apărut peste noapte. Dl. Iohannis nu a aflat ieri de Codul fiscal. (..) E agreat de investitori şi preşedintele greşeşte cînd se implică în politica economică a guvernului”, a spus premierul.


 

Alte stiri din Politic

Ultima oră