Prezenţa Elenei Udrea îi deranjează pe costaricani: Mai bine o deportăm, avem destui corupţi de-ai noştri

17 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Prezenţa Elenei Udrea îi deranjează pe costaricani: Mai bine o deportăm, avem destui corupţi de-ai noştri Galerie foto (3)

Până să se clarifice statutul de refugiat politic sau ba al fostei ministre românce Elena Udrea în Costa Rica, prezenţa acesteia în ţara centr-americană începe să îi deranjeze pe unii dintre cititorii siteurilor care au publicat articole despre aceasta.

După ce două site-uri importante din Costa Rica au acordat spaţiu controversei privind solicitarea (şi acordarea) de statut de refugiat politic lansată de Elena Udrea, comentariile cititorilor nu au întârziat să apară.

Unii întreabă, ironic, dacă a apărut încă o nevinovată pe firmament, alţiişi mai iritaţi, cer expulzarea doamnei din România, pentru că ţara are deja corupţii ei, nu mai are nevoie de întăriri. Este cazul cititorului care se semnează "Nolan", pe site-ul nacion.com, care explică faptul că ar fi mai bine ca autorităţile locale să se ocupe de corupţii naţionali şi să îi lase în pace pe cei internaţionali. 

Site-ul publicaţiei Costa Rica Hoy, crhoy.com, a stârnit, cu articolul său despre Elena Udrea, mai multe reacţii din partea cititorilor. Mario Vargas, de exemplu, se întreabă unde altundeva să meargă nişte corupţi, dacă nu în Costa Rica, despre care s-a răspândit deja vestea că este un paradis al corupţilor. 

Un altul comentează: "Ah, ce gagică! Am dat azil politic unei infractoare corupte". 

Cel care semnează Mauricio Silva este mai categoric: ”Hai să rezolvăm întîi propria noastră delincvență și apoi să ne ocupăm de cea din exterior. Ce suntem noi, porumbeii păcii? Nu vedeți că președintele nostru ales e cercetat pentru cîteva infracțiuni împreună cu unii din guvern? Repet: întîi ar trebui să-i băgăm pe acești nedoriți după gratii și abia apoi să căutăm dovezi în ce-i privește pe cei din afara țării. Salutare”

Pentru Misael Guzman Alvarado lucrurile stau cam aşa: ”De parcă noi nu am avea proprii corupți, ăștia continuă să facă bășica tot mai mare, țara asta se duce de rîpă, o să ajungem precum Catalonia, să obținem independența unor provincii ca să scăpăm de guvernanții corupți!”

Johana Murillo scrie, la rândul său ”Manuel González și Sobrado (oameni de stat costaricani.) și-au dedicat ultimii 4 ani oferirii de refugiu infractorilor. Localnicii din Costa Rica nu-i doresc. Puterea din Costa Rica este clar coruptă”.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră