E oficial. USR îl susţine pe Cioloş pentru postul de premier

19 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
E oficial. USR îl susţine pe Cioloş pentru postul de premier

''Suntem fericiţi cu acest demers (lansarea platformei România 100 – n.r.). Foarte mare parte din populaţie îl susţine pe Dacian Cioloş, a văzut în guvernarea de până acum o speranţă, a văzut transparenţă, a văzut onestitate, a văzut bun-simţ. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul USR. USR susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de prim-ministru după alegerile parlamentare'', a anunţat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Liderul USR a explicat şi sloganul de campanie al partidului - ''Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine''. ''Dacian Cioloş a venit cu o platformă, România 100, în care spune cum vrea să guverneze în continuare. A spus că aşteaptă sprijin de la partide pentru acest proiect şi noi venim ază să-i spunem că i-l oferim, că programele sunt mai mult decât compatibile şi că vrem să colaborăm în această direcţie'', a mai spus Dan.

Liderul liberal, Alina Gorghiu, a anunţat duminică seara că PNL şi USR vor susţine propunerea Dacian Cioloş prim-ministru, iar platforma care va fi lansată de şeful Executivului este startul unei campanii cu Dacian Cioloş. PNL programase pentru sâmbătă şi un miting de susţinere a lui Dacian Cioloş, dar l-a amânat pentru 5 noiembrie când liberalii ]şi vor lansa şi candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Preşedintele Iohannis a declarat marţi, la Cernavodă, că platforma lansată de premierul Cioloş este "bună", dar crede că e nevoie şi de alţi paşi. El a mai spus că nu crede că premierul "a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă".

"Doreşte să arate că este dispus, cel puţin aşa am înţeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziţie depinde în primul rând de alegător. Fiindcă avem, şi vreau să reamintesc, alegeri parlamentare, nu avem alegeri guvernamentale. Acum, pe 11 decembrie, se alege Parlamentul, nu Guvernul. Guvernul se stabileşte ulterior, prin proceduri care mă implică şi pe mine, şi sigur şi partidele politice din Parlamentul care va fi constituit", a mai spus Iohannis, conform mediafax.ro.

De asemenea, şeful statului a insistat că după alegerile din 11 decembrie, România va avea un premier politic, propus de partide care vor să meargă împreună. "Premier tehnocrat înseamnă premier independent politic. Domnul Cioloş, în actualul mandat este un premier independent politic fiindcă eu l-am desemnat, fără să fie propus din partea vreunui partid. Însă, Parlamentul, văzând această desemnare, a votat „pentru”. A rezultat un Guvern independent politic. Aşa ceva nu vom avea după alegeri, vom avea un Guvern politic, un Guvern care reprezintă voinţa unui partid sau unor partide care vor să meargă împreună", a susţinut Iohannis.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră