Uniunea Salvați România fără Nicușor Dan!

01 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Uniunea Salvați România fără Nicușor Dan!

Nicușor Dan și-a prezentat motivele pentru care a decis să părăsească USR-ul. Este vorba de trei motive prezentate la conferința de presă de joi. Primul motiv vizează corupția, spunând că "opinia sa ferma" este că cel mai rău lucru care se întâmplă este problema coruptiei. "Peste 20 de ani vor fura spunând ca apără tradițiile", precizează Nicușor Dan.

Al doilea motiv îl reprezintă datoria față de oamenii care au votat USR. "Tema aceasta a familiei este o temă foarte importantă pentru ei, este o temă intimă, care ține de identitate, de sentimentul religios", explicând că USR a fost votat și de oameni care sprijină referendumul de modificare a Constituției, și de oameni care nu sunt de acord.

"Este convingerea mea ferma ca USR trebuie sa se adreseze si unora si altora".

Nicușor Dan a precizat că ar fi putut să treacă peste primele două motive expuse, dar nu și pe cel de-al treilea și anume onoarea.
"În etapele de formare ale acestui partid, în zecile de întâlniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis - și a fost o promisiune a mea personală - că în partidul acesta este loc pentru toată lumea: și pentru progresiști și pentru conservatori. Culmea este că această rețetă a funcționat, am avut colegi progresițti care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori", a spus fostul președinte al Uniunii Salvați România.

"E o chestiune de onoare ți asta antrenează demisia mea azi din USR. Nu e nimic dramatic, este o construcție cu mulți oameni. În construcția asta a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o directie. Eu nu cred că este o direcție bună”, consideră Nicușor Dan. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră