UPDATE. PNL a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. "România a pierdut într-o noapte un miliard de euro"

01 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. PNL a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. "România a pierdut într-o noapte un miliard de euro"

PNL şi USR au depus, miercuri, la Parlament moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu—Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România".

"Aceasta este moțiunea de cenzură pe care PNL, împreună cu USR, o depun astăzi. Este numită <Guvernul Grindeanu—Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România>. Este primul demers politic important pe care Opoziția îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă", a declarat liderul  interimar al PNL, Raluca Turcan.

Ea a explicat că moţiunea de cenzură este soluția legală, instituțională, pentru demisia Guvernului și de asemenea soluția pentru a putea ajunge la alegeri anticipate. Turcan a mai spus că moțiunea de cenzură a fost semnată de 124 de parlamentari de la PNL și USR și a discutat, de asemenea, cu cei de la PMP care au spus că se vor alătura acestui demers parlamentar.

Liderul PMP, Traian Băsescu, a spus că partidul său nu este la remorca PNL, dar va semna moţiunea de cenzură.

*****************************************

Liderul PNL Raluca Turcan a anunţat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi depusă miercuri. Turcan i-a solicitat premierului Sorin Grindeanu şi întregului guvern demisia după adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal. USR-ul lui Nicuşor Dan susţine demersul PNL.

"Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârșite și ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moțiune de cenzură", a declarat Raluca Turcan, la Senat.

Ea a făcut un apel către toate partidele de opoziție să semneze moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD—ALDE. "Fac un apel de asemenea către toți parlamentarii de bună credință să voteze moțiunea împotriva guvernului PSD ALDE. Acest guvern iresponsabil trebuie să plătească. (...) Sunt încrezătoare că astăzi vom asista la o solidaritate între partidele de opoziție pentru susținerea moțiunii de cenzură și de asemenea că vom avea o solidaritate a parlamentarilor cinstiți din această țară pentru a dărâma acest guvern iresponsabil", a adăugat Turcan.

Liderul USR, Nicuşor Dan, afirmă într-o postare pe Facebook, că România a pierdut într-o noapte un miliard de euro. "Atât este prejudiciul produs de funcționari și demnitari corupți în doar doi ani de zile. Avem zece zile să oprim cel mai mare tun din istoria României, până la intrarea în vigoare a ordonanței de amnistiere", susţine Nicuşor Dan.

El mai susţine că, după decizia de marţi seară a Guvernului, România poate pierde şi un milion de cetățeni. Este vorba despre cei care "se gândesc, probabil, să plece din țara în care există două categorii de cetățeni, unii care au dobândit dreptul legal de a fura și ceilalți".

"Avem zece zile să-i convingem că România mai are speranța să fie o țară normală, în care toți suntem egali în fața legii. Avem zece zile. Protestăm, boicotăm, depunem moțiune de cenzură, sesizăm instituții, dăm în judecată Guvernul", anunţă liderul USR.

Alte stiri din Politic

Ultima oră