Un nou partid în România

30 Mar 2018
Un nou partid în România

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a anunțat că vineri a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit ”Mișcarea România Împreună” (RO+), desprins din platforma civică România 100.

”În decembrie anul trecut am anunţat că din «Platforma România 100» se va desprinde un partid politic. Vreau să vă anunţ că astăzi de dimineaţă a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieşit din platformă. Este vorba de partidul Mişcarea România Împreună. Am decis să facem şi acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunţul demersului pe care l-am făcut, şi nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare”, a spus Dacian Cioloş, potrivit news.ro.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Dacian Cioloş a anunţat şi lansarea site-ului romaniaimpreuna.ro.

Totodată, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în cabinetul Dacian Cioloş, a anunţat vineri, la Rock FM, că va candida la viitoarele alegeri locale din 2020, potrivit news.ro.

Vlad Voiculescu, 35 de ani, a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti. 

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

  

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră