Tăriceanu: Președintele nu este între lege și Dumnezeu

23 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: Președintele nu este între lege și Dumnezeu

"Eu cred că, în momentul de față, suntem la începutul unei crize politice care se manifestă printr-o scădere a încrederii în instituția prezidențială. Aici nu pot să nu fac referire la recentul scandal Black Cube. Lucrul acesta ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care funcționează o serie de instituții din România, care sunt legăturile dintre aceste instituții și obiectivele care ies din sfera de acțiune a unora dintre instituții, în speță a instituției prezidențiale", a declarat Tăriceanu duminică, la România TV.

El a spus că dacă şeful statului ar fi audiat de procurorii DIICOT, probabil că se va putea face lumină în acest dosar, dar se întreabă cine să-l audieze.

"Președintele este cel care numește conducerile tuturor parchetelor. Îmi imaginez cu dificultate cum se va putea realiza această anchetă la cel mai înalt nivel. Președintele pare să fie protejat, (...) cu toate că el ar trebui să fie în final respectuos față de lege. Președintele nu este între lege și Dumnezeu", a adăugat șeful Senatului.

El a mai spus că Iohannis își asumă un risc de a declanșa o criză politică majoră dacă nu va respecta votul popular al cetățenilor la 11 decembrie, dar speră ca şeful statului să dea dovadă de înţelepciune şi prudenţă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră