Tăriceanu îl ia la întrebări pe Iohannis: cum e cu casele, dacă a plătit taxele

14 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu îl ia la întrebări pe Iohannis: cum e cu casele, dacă a plătit taxele

Într-o postare pe Facebook, Tăriceanu reaminteşte declaraţiile lui Iohannis la acuzaţiile că se află în precampanie electorală. ”Nu ştiu pentru ce mă atacă. Eu cred că este rolul şi rostul preşedintelui să vină în faţa naţiunii chiar în astfel de momente, să clarifice ce aşteaptă de la clasa politică: transparenţă, înnoire, performanţă, meritocraţie şi exact acest lucru chiar am de gând să-l fac şi nu cred că este un lucru care ar trebui să-i preocupe în sens negativ pe politicieni. În realitate, ceea ce fac eu este să le ridic mingea la fileu, doar că trebuie să vadă mingea şi fileul”, a declarat şeful statului.

Ca urmare, şeful Senatului spune că îi ridică şi el mingea la fileu lui Iohannis cu următoarele întrebări: "Când veți plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spațiile locative obținute prin fraudă dovedită de instanță ? De ce ați cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar doamnei Kovesi nu i-ați cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate? Cât sunt de ascultați cetățenii români, mai precis, câte interceptări telefonice și pe alte sisteme de comunicații s-au făcut lunar în 2016 și cât costă acestea ?"

De asemenea, Tăriceanu reaminteşte şi declaraţiile şefului statului la o nouă solicitare a sa privind garantarea respectării votului electoratului din 11 decembrie, acuzându-l că a ocolit stângaci răspunsul.  „Vorbim de domnul Tăriceanu, urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată... Cred că urmărește doar să scape de justiție", a spus Iohannis.

În opinia lui Tăriceanu, problema respectării votului românilor din 11 decembrie este una fundamentală, pentru a afla dacă "mai există democrație reală în România, mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de președintele Iohannis? De aceea voi insista să aflu un răspuns clar de la cel care conduce ”combinația” compusă din Președinție, DNA și partidul remorcă, PNL".

 

Sursa FOTO: riseproject.ro

Alte stiri din Politic

Ultima oră