Tăriceanu: DNA şi-a fixat ca ţintă Parlamentul. A făcut selecţia înaintea alegătorilor

17 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: DNA şi-a fixat ca ţintă Parlamentul. A făcut selecţia înaintea alegătorilor

„Parlamentul rămâne singura instituţie realmente democratică a statului - nu numai în România, peste tot în democraţiile parlamentare sau, în fine, şi în monarhiile constituţionale. Acest demers de discreditare permanentă poate să fie făcut în diferite feluri, am văzut în perioada preşedintelui Băsescu. Acum, mai recent, DNA şi-a fixat ca ţintă, fără ca cineva să îi fi alocat această sarcină, anchetarea cu exclusivitate a membrilor Parlamentului. În ultima perioadă, înainte de alegerile locale, am văzut că DNA a făcut ea selecţia, înainte de a o face alegătorii. Acelaşi lucru încearcă să facă şi acum”, a declarat Tăriceanu la Digi24.

Duminică, şeful Senatului a postat pe pagina sa de Facebook un apel la parlamentari în care le cere să refuze să se mai pronunțe în vreun fel, până la finalul legislaturii, asupra cererilor venite de la DNA". El susţine că, "dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe".

"Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle și trâmbițe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanțe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care și-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidați nedoriți și incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare. Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor de la DNA, coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA", afirmă Tăriceanu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră