Tăriceanu: Coaliţia de guvernare merge înainte, după retragerea lui Ponta

12 Iul 2015
Tăriceanu:  Coaliţia de guvernare merge înainte, după retragerea lui Ponta
Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că el și colegii săi respectă decizia lui Victor Ponta de a se retrage din fruntea PSD dar a anunțat că alianța politică și coaliția guvernare trebuie să continue.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a delarat că el și colegii săi respectă decizia lui Victor Ponta de a se retrage din conducerea PSD și a anunțat că alianța politică cu PSD și coaliția de guvernare va continua.

"Respectăm decizia dar în același timp alianța politică și coaliția de guvernare va merge înainte. Nu există niciun motiv pentru a pune sub semnul întrebării, mai ales în contextul în care rezultatele guvernării (...) alianței noastre se văd atât de bine. Am reușit să ne îndeplinim cea mai mare parte a angajamentelor din programul de guvernare (..) și nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să continuăm", a spus Tăriceanu la Antena 3.


Tăriceanu consideră că gestul lui Ponta a fost luat pentru ca hărțuirea la care este supus de DNA să nu afecteze imaginea și activitatea PSD.
"Acum sigur că e un gest care nu este uzual. Nu știu dacă ar fi motive de dezamăgire. (...). Trebuie să vedem partea pozitivă a lucrurilor. Victor Ponta lasă să se înțeleagă că atâta vreme cât această hărțuire la care este supus de către DNA va continua, nu vrea să afecteze partidul și eu cred că colegii domniei sale trebuie să salute decizia pe care Victor Ponta a luat-o tocmai pentru a proteja partidul și imaginea lui și trebuie cu toții să se strângă și să găsească o formulă mai degrabă interimară pentru că Ponta practic se autosuspendă din partid, nu a demisionat."

Alte stiri din Politic

Ultima oră