Tariceanu avertizeaza: Strategia de aparare inseamna trecerea la un regim prezidential, Catre liberali: Usor, nu luati viteza!

21 Iun 2015
Tariceanu avertizeaza: Strategia de aparare inseamna trecerea la un regim prezidential,  Catre liberali: Usor, nu luati viteza!
Presedinteele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Strategia Nationala de Aparare preia multe dintre conceptele promovate de Traian Basescu si risca , daca va fi adoptata, sa indrepte Romania spre un regim prezidential.

Intr-o sedinta a Birourilor Reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor el a declarat ca actuala strategie isi propune sa se ocupe de tot, luind, practic, toate atributele Guvernui. Astfel , spune Tariceanu, strategia de aparare isi extinde atributele si in zona mediuluie economic,al dezvoltarii durabile, al educatiei si sanatatii,energiei, protectiei sociale si agriculturii.

"Prin urmare, spune Tariceanu, avem doua lucruri care se intampla simultan: transferul acestor atributii, care sunt de domeniul Guvernului, la Presedintie si ,evident ,golirea de continut a activitatii Guvernului, cu alte trecerea la un regim prezidential.”

in aceiasi sedinta, Tariceanu s-a adresat si  liberalilor   reamintindu-le ca ,in trecut, PNL s-a opus incercarilor lui Basescu de a-si transfera mai multa putere executiva iar acum, cu Iohannis la Cotroceni, sustin aceasta intentie a presedintelui .”Este o chestiune politica mai ampla,de aceea va spun: usor, nu luati asa viteza!” le-a spus Tariceanu.  

Alte stiri din Politic

Ultima oră