Călin Popescu Tăriceanu: ALDE nu va vota Guvernul Cioloș

17 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Călin Popescu Tăriceanu: ALDE nu va vota Guvernul Cioloș

"De fiecare dată când particip la dezbaterile Parlamentului îmi vine să spun tot felul de răutăți. Astăzi, ascultând discursurile de până acum mă întreb de ce toată această tevatură de o săptămână și ceva, cu demisia Guvernului, pentru că nu îmi rămâne decât să constat că PSD-ul rămâne la putere și PNL-ul, prin vocea doamnei co-președinte, își manifestă intenția de a fi critic la adresa Guvernului, adică să rămână în opoziție. Aproape că nu s-a schimbat nimic.

Astăzi, doresc să mă adresez mai mult în calitate de președinte al Senatului și mai puțin în calitate de co-președinte ALDE.

Am fost avertizat în ultima vreme că ar fi bine să renunț la anumite teme care par să deranjeze o serie de oameni și instituții. Prin acest discurs îmi asum o serie de riscuri, dar votul pe care l-am primit din partea electoratului în 2012 îmi crează obligații și responsabilități la care nu am intenția să renunț", a precizat Tăriceanu.

Co-președintele ALDE a afirmat că îl aprciază pe Dacian Cioloș pentru modul în care și-a îndeplinit obligațiile oficiale la Bruxelles, dar și în țară.

"Domnule prim-ministru desemnat, vreau să știți că vă bucurați de aprecierea mea și a multor colegi de-ai mei pentru modul în care v-ați îndeplinit obligațiile oficiale atât în România, cât și la Bruxelles. Nu mă îndoiesc de bunele dvs. intenții și de buna dvs credință", a spus Tăriceanu.

Cu toate acestea, președintele Senatului a precizat că ALDE nu va vota guvernul Cioloș. (Veronica Micu)

Alte stiri din Politic

Ultima oră