Strategia Naţională de Apărare, aprobată de Parlament

23 Iun 2015
Strategia Naţională de Apărare, aprobată de Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat astăzi cu 282 voturi "pentru", o abținere și un vot "împotrivă" Strategia Națională de Apărare a Țării. Decizia a fost luată după un mic scandal între putere şi opoziţie generat de faptul că parlamentarii din Comisiile de politică externă nu au au putut da aviz Strategiei din lipsă de cvorum.

Deşi avizul era consultativ, PSD a cerut amânarea votului pentru săptămâna viitoare, ceea ce a provocat critici din partea liberalilor.  "Dacă se confirmă această amânare, singura etichetă pe care pot să o pun acestei majorităţi parlamentare e iresponsabilitatea. Strategia naţionala de apărare e singurul document obligatoriu de a fi prezentat Parlamentului în termen de 6 luni de la învestirea preşedintelui. Până acum, termenul nu a fost respectat. Strategia a presupus nu doar comunicare cu instituţiile în domeniul securităţii, ci şi cu consilierul pe probleme de securitate în comisiile parlamentare. CSAT a aprobat deja strategia", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a pus capăt disensiunilor anunţând că votul şi dezbaterile asupra Strategiei Naționale de Apărare vor avea loc astăzi, aşa cum era programat.

"Din punct de vedere regulamentar, Birourile permanente reunite au cerut un aviz de la comisiile de politică externă, care nu este obligatoriu, ci este consultativ. Astfel încât, conform Regulamentului activităților comune, noi suntem obligați să dezbatem astăzi Strategia Națională de Apărare a Țării", a spus Zgonea, în plenul reunit al Parlamentului, după consultarea liderilor de grup.

Alte stiri din Politic

Ultima oră