UPDATE. Situaţia din Sănătate, pe ordinea de zi a CSAT

26 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Situaţia din Sănătate, pe ordinea de zi a CSAT

"Așadar ordinea de zi a ședinței cuprinde următoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia cu implicații la nivel național, evoluțiile din Orientul Mijlociu și implicații pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale generate de un aflux masiv de imigranți precum și pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pe ordinea de zi vor mai fi discuții despre situația operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică al instituțiilor publice din România, constituirea și operaționalizarea brigăzii multinaționale pentru dezvoltarea și consolidarea elementelor esențiale ale prezenței aliate înaintate adaptate, sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Întrebată dacă subiectul privind sănătatea populației vizează o problemă în mod special sau este generic despre tot ce se întâmplă în sistemul sanitar, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a răspuns:" :tiți cu siguranță care este procedura în cazul ședințelor CSAT. Noi facem publică ordinea de zi, după care va exista o comunicare în legătură cu temele care pot fi dezvoltate după finalul Consiliului Suprem de Apărare a țării, ședință care v-am spus că va avea loc mâine".

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă după ce, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate în jur de 700 de cazuri şi trei decese la copii sub un an. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţele Bistrita Năsăud, Cluj, Mureş, Arad şi Timiş.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc la 26 iulie, după summitul NATO de la Varşovia. La reuniunea NATO, s-a decis înfiinţarea pe teritoriul României a unei brigăzi multinaționale. Alte decizii importante au fost declararea Mării Negre ca fiind, similar Mării Baltice și Atlanticului de Nord, regiune de interes strategic pentru Alianță şi declararea capacității operaționale inițiale a sistemului anti-rachetă NATO de la Deveselu.

Citiţi şi: 

Iohannis ne linişteşte: Nu sunt lucruri senzaţionale în şedinţa CSAT

Epidemie de rujeolă în România. Ministerul Sănătăţii condamnă campania contra vaccinării copiilor

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră