Senatul a respins cererea de arestare a lui Şova

02 Iun 2015
Senatul a respins cererea de arestare a lui Şova
Senatul a respins în această seară cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului PSD, Dan Şova, cu 72 de voturi împotrivă şi 66 pentru, iar două voturi au fost anulate. Liberalii ameninţă cu o nouă contestaţie la Curtea Constituţională.

Dan Şova nu a comentat rezultatul votului, dar a spus că doreşte ca dosarul său să ajungă în instanţă. El a fost felicitat de colegi după rezultatul votului.
La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a atacat pe liberali, afirmînd că „PNL a devenit un partid bolşevic, pentru care drepturile şi libertăţile individuale nu valorează mare lucru, dar, în schimb, văd că apreciază foarte mult cătuşele”.

Votul în cazul Şova a fost precedat de un scandal între liberali şi pesedişti. Mai mulţi senatori liberali au susţinut de la tribuna Senatului că reluarea votului pe cererea DNA este un abuz.
"Ceea ce faceţi este un abuz. Dumneavoastră vă faceţi că nu vedeţi. De ce doriţi să repetaţi votul astazi?", a spus senatorul PNL, Ioan Popa. "Ne aflăm într-un moment istoric. Votul este valid. Daca astăzi veţi supune din nou la vot acelaşi lucru veti comite o ilegalitate", a susţinut şi Tudor Barbu.

Cum preşedinţele de şedinţă, Cristian Dumitrescu nu a luat în seamă contestaţiile liberalilor, senatorul PNL Cătălin Boboc a anunţat că liberalii vor contesta la CCR noua hotărâre a Senatului în cazul Şova.  

Alte stiri din Politic

Ultima oră