Plenul Senatului va decide dacă Şova va fi arestat

02 Iun 2015
Plenul Senatului va decide dacă Şova va fi arestat
Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunţat astăzi că solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova va fi votată azi în plen, după ce senatorii din Comisia Juridică nu au reuşit să ia o decizie în acest caz.

"S-a introdus astăzi un punct distinct al ordinii de zi: luarea în discuţie, dezbaterea şi votul pentru solicitarea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Şova. Deci, va urma un moment special al votului pentru această decizie. Votul va fi secret, cu bile. Aceasta este decizia Biroului Permanent", a declarat Cristian Dumitrescu (PSD).

Azi, în Comisia Juridică, propunerea PNL, conform căreia "Senatul încuviințează reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova în dosarul nr. 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție", nu a trecut la vot, înregistrându-se egalitate la vot ( 5 voturi pentru şi 5 contra).

"Un singur om dacă mai aveam, puteam să discutăm și sigur ajungeam la o concluzie. (Cei de la Putere — n.r.) au ales varianta să părăsească sala din lipsă de cvorum și am fost obligat să suspend ședința. (...) (Pataki Csaba — n.r.) nu mi-a explicat (de ce nu a fost prezent la ședința Comisiei juridice — n.r.) și știu că de când s-a modificat Regulamentul, atunci când lipsesc colegi din Comisie, vine cineva să reprezinte grupul. Așa putea să facă și colegul de la UDMR. Nu știu de ce nu a făcut-o", a precizat preşedintele comisiei, liberalul Cătălin Boboc, conform Agerpres.

Întrebat dacă absența senatorului UDMR din Comisia juridică este parte a unui joc al UDMR, Cătălin Boboc a răspuns: "Nu am de unde să știu. Nu știu cum ar fi votat (Pataki Csaba — n.r.). Sigur, un vot ar fi putut, într-o parte sau alta, înclina balanța, ar fi putut schimba rezultatul votului".  

Alte stiri din Politic

Ultima oră