Senatorii îl reclamă pe şeful CCR la Consiliul Anti-discriminare

03 Iun 2015
Senatorii îl reclamă pe şeful CCR la Consiliul Anti-discriminare
Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Senat, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru a-l sancţiona pe preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, pentru afirmaţiile făcute în cadrul dezbaterii „Decalogul - fundament al justiției” organizată de Federația Comunităților Evreiești din România, din 22 mai, referitoare la fecundarea in vitro.

"Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare incercare de legiferare, de codificare a legislaţiei omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi", a afirmat Zegrean în cadrul acestei dezbateri .

"Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta - cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro? - Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? - Dar dacă tatal tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat?", s-a întrebat şeful CCR.

„Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale din România, am solicitat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, să ia act și să sancționeze declarațiile acestuia: <Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro?!>”, a anunţat senatorul Marian Vasiliev într-un comunicat de presă.

În opinia președintelui Comisiei pentru egalitatea de șanse, afirmațiile „domnului Zegrean discriminează familiile care apelează la fertilizarea in vitro precum și copiii născuți prin acest procedeu medical”. 


Alte stiri din Politic

Ultima oră