Vremea rea bagă Guvernul Grindeanu în sedință de urgență. Primul viscol din 2017, primele demiteri

07 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Vremea rea bagă Guvernul Grindeanu în sedință de urgență. Primul viscol din 2017, primele demiteri

 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat astăzi că i-a cerut ministrului Transporturilor să-l demită pe directorul general al CNAIR, Cătălin Homor pentru proasta gestionare a deszăpezirii de pe autostrăzi. "I-am transmis ministrului Cuc să trimită corpul de control la CNAIR și să demită șeful de la CNAIR. Avem 28 de drumuri naționale nefuncționale și două autostrăzi nefuncționale la 14 ore de la ridicarea codului, nu ne trebuie explicații. Sunt nereguli la stocurile de materiale. De ce avem multe stocuri de sare și nu avem și de nisip. Urmează o perioadă dificilă, de cod roșu de ger.”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a explicat ce a găsit în minister. ”Printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se mai ia nisip pentru că au ajuns la concluzia că dacă avem sare, nu mai e nevoie de nisip.”, a spus Răzvan Cuc.

O altă demitere anunțată e cea a prefectului din județul Giurgiu. Ministrul de Interne spune că l-a sunat pe acesta câteva ore, însă nu a reușit să-l contacteze. ”Acum două nopți l-am căutat câteva ore pe prefectul de la Giurgiu. O să-i cer premierului demiterea lui pentru că e inadmisibil ca într-un județ care are și vămi să nu dai de prefect.”, a spus Carmen Daniela Dan.

La această oră, autostrăzile A2 şi A4 sunt închise. Viscolul și ninsoarea abundentă au făcut impracticabile mai multe drumuri naționale din țară, inclusiv o porțiune din Autostrada A2, dar şi A4 care au fost închise. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Mai multe judeţe se află sub atenţionare de ger în următoarele trei zile.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră