Scaunul unui judecător CCR, zgâlţâit după 5 ani

10 Iun 2015
Scaunul unui judecător CCR, zgâlţâit după 5 ani
PSD a cerut conducerii Camerei Deputaţilor să reanalizeze numirea în 2010 a lui Mircea Ştefan Minea, propus de PDL, în funcţia de judecător la CCR.

Biroul Permanent a trimis solicitarea la Comisia Juridică, care urmează să analizeze subiectul. Sesizarea ar urma să fie trimisă apoi Curţii Constituţionale, conform stiri.tvr.ro.

PSD a trimis Comisiei Juridice o sesizare prin care arată că votul dat de parlament în 2010 în cazul numirii lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător al CCR a fost unul corect, pentru că era vot pe majoritate simplă, cum a fost şi în cazul Dan Şova. După obţinerea unui punct de vedere din partea Comisiei Juridice, sesizarea ar urma să fie trimisă la CCR.

În 2010, propunerea PSD pentru CCR, Valer Dorneanu, a fost votat ca judecător al Curţii cu o majoritate simplă:50+1 din numărul celor prezenţi. PDL, care avea pe atunci majoritatea parlamentară, a contestat votul pe motiv că e nevoie de majoritate de 50+1 din numărul total al deputaţilor şi a câştigat.

La cel de-al doilea vot s-a înscris în cursa pentru funcţia de judecător al CCR şi Ştefan  Minea, din partea PDL, care a câştigat. Astfel, Ştefan Minea a fost numit în funcţia de judecător la CCR.
După cinci ani, PSD, pe modelul votului în cazul lui Dan Şova din Senat, vrea reinterpretarea votului. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră