Scandalul plagiatelor: Votul din Senat mătură conducerea CNATDCU

11 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul plagiatelor: Votul din Senat mătură conducerea CNATDCU

"Am comunicat membrilor consiliului și ministrului Educației încă de aseară decizia mea", a declarat Viorel Barbu marți, pentru Agerpres. El a explicat că motivul principal al demisiei îl constituie faptul că, în urma amendamentelor adoptate luni de senatori la Legea educației, CNATDCU va avea "un rol decorativ", fiindu-i retrase toate prerogativele.

"Consiliul a ajuns conform noii legi un organism decorativ. Practic, nu mai are nicio putere. Personal nu sunt dispus să pierd vremea", a explicat Barbu.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a confirmat că ştia de luni seară de demisia lui Barbu, care i-a trimis un mesaj, dar nu a reuşit să vorbească cu el la telefon. "Dacă decizia sa e legată de ceea ce s-a întâmplat în Senat urmează să vorbesc cu domnia sa", a declarat Mircea Dumitru.

El a explicat că, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat, universităţile sunt cele care trebuie să judece şi să stabilească dacă doctoratele sunt plagiate sau nu.

"Această modificare nu este benefică pentru a însănătoşi medicul academic din România. Trebuie să vrem să prezentăm, cu adevărat, anumite dificultăţi şi anumite probleme. În momentul de faţă, CNADTCU a început să lucreze corect şi bine, să dea rezultate", a mai spus ministrul Educaţiei.

Citiţi şi:

Mână de ajutor întinsă plagiatorilor! Senatul „desfiinţează“ Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră