Rovana Plumb: Victor Ponta a luat această decizie pentru a-și demonstra nevinovăția, așteptăm să revină la conducerea partidului

12 Iul 2015
Rovana Plumb: Victor Ponta a luat această decizie pentru a-și demonstra nevinovăția, așteptăm să revină la conducerea partidului
Rovana Plumb, preşedintele interimar PSD, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că premierul Victor Ponta nu demisionează din fruntea PSD, ci este vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului.

"Victor Ponta este un lider politic incontestabil pe scena politică din România. Decizia de astazi demonstreaza clar preocuparea sa pentru partid, iar faptul că rămâne în continuare prim-ministru demonstrează că, până la capat, împreună în coaliția de guvernare, vom răspunde așteptărilor românilor și ne vom duce la bun sfârșit toate angajamentele.  Pe de altă parte Victor Ponta a luat aceasta decizie pentru ca să-și poată demonstra nevinovăția. Sunt convinsă că Victor Ponta este nevinovat și cu toții așteptăm să revină la conducerea executivă a partidului", a declarat Rovana Plumb.

În privința PSD, Rovana Plumb a afirmat că nu există disfuncționalități la nivelul partidului, fiind vorba de o prelungire a interimatului aflat la conducere pe perioada internării lui Victor Ponta într-un spital din Turcia. "Practic, în acest moment discutăm de o prelungire a interimatului. Suntem, ca si partid, intr-o situatie functională și avem o echipă cu care am lucrat și până acum pe perioada celor trei saptamani cât Victor Ponta a lipsit și ceea ce am făcut până acum în echipă cu toți membri Biroului Politic Permanent, în coaliție, cu membri Comitelului Executiv Național, cu membri noștri de partid vom continua să facem tot ceea ce trebuie să facem pentru ca agenda partidul și direcția acestuia nu se vor schimba".

Rovana Plumb a declarat că Victor Ponta va continua să fie prim-ministru al Guvernului, pentru a asigura o necesară stabilitate în procesul guvernării și pentru a evita intrarea într-o criză politică majoră.

"Nu există posibilitatea ca Victor Ponta să se retragă și din funcția de prim-ministru, pentru că dacă la partid putem prelungi interimatul fără să existe probleme sau crize, la guvern aceasta ar duce la o criza politică majoră, ori ne-am angajat foarte clar că avem nevoie în această perioadă de stabilitate politică, economică și socială. Vom vedea ce se va întâmpla când Parlamentul își va relua activitatea dar sunt convinsă și am încredere totală că prin coaliția aflată la guvernare, alături de UNPR și ALDE, vom duce la bun sfârșit angajamentele pe care le-am luat în fața românilor până la alegerile din 2016. De altfel, în această perioadă vom pregăti partidul pentru anul electoral 2016 și vom continua cu pregătirea și finalizarea alegerilor interne și cu oferta noastră electorală", a spus Rovana Plumb.

De asemenea, Rovana Plumb a declarat că în calitate de prim-ministru, Victor Ponta va participa la toate reuniunile politice ale PSD și la cele avute în cadrul coaliției de guvernare.
_________________


Într-un anunț postat pe pagina sa de Facebook, premierul Victor Ponta și-a anunțat autosuspendarea din toate funcțiile de conducere deținute în PSD, până în momentul în care toate acuzațiile ce i se aduc vor fi soluționate în justiție.

"Va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid", scrie Ponta pe Facebook.

Alte stiri din Politic

Ultima oră