Cum răspunde Dragnea asaltului PNL-USR-PMP de a-l elimina din Parlament

18 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum răspunde Dragnea asaltului PNL-USR-PMP de a-l elimina din Parlament

Dragnea a explicat că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui.

Dragnea contestă şi faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală. "Dincolo de faptul că eu am fost condamnat în acel proces super corect pentru faptul că aş fi încălcat legea protecţiei datelor personale şi prin asta aş fi adus foloase necuvenite PSD constând în prezenţă la vot, deci nici vorbă de asta", a spus el.

Liderul PSD s-a întrebat dacă nu cumva aceste tentative de a-l ţine în afara Parlamentului şi a Guvernului au legătură cu "sistemul", care ar fi "speriat" de venirea sa la putere.

"Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui, am spus de multe ori că nu am asta în obiectv, în schimb văd din cealaltă parte, şi lăsaţi-o mai uşor cu PNL, USR şi PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care să mă evapor?", a afirmat duminică Liviu Dragnea, la Antena 3, conform news.ro.

Liderul PSD a mai spus că va anunţa miercuri, la consultările de la Cotroceni, numele premierului propus de PSD. "O să anunţ miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat", a spus Dragnea, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la premier, având în vedere că legea nu îi permite lui să ocupe o funcţie în Executiv.

Citiţi şi :

Băsescu: Liviu Dragnea face un lucru tipic statelor islamiste

Pe urmele lui Dragnea. Cum vor PNL şi USR să-l elimine din Parlament

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră