Răsturnare de situaţie: decizia de reluare a procedurii în cazul Şova nu este validă

27 Mai 2015
Răsturnare de situaţie: decizia de reluare a procedurii în cazul Şova nu este validă
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că decizia Comisiei Juridice, de reluare a procedurii în cazul cererii DNA de arestare a senatorului Dan Şova, după hotărîrea CCR, nu este valabilă deoarece nu a avut cvorum.

„Comisia juridică ia decizii cu majoritatea membrilor, nu au avut însă cvorumul pentru luarea unei decizii şi ca atare, Biroul Permanent a hotărât să solicite Comisiei juridice să întocmească un proiect de hotărâre care să fie supus votului plenului Senatului. Senatul este în final suveran să ia decizii chiar şi în cazul în care Comisia juridică va fi în incapacitatea de a lua o decizie, presupunând că niciuna dintre variantele discutate nu vor întruni majoritatea”, a declarat Tăriceanu.

El a explicat că senatorii din Comisia Juridică au fost sesizaţi să exprime un punct de vedere privitor la calea de urmat în cazul Şova, fiind două propuneri, a liberalilor de reinterpretare a votului privind cererea DNA, şi a PSD, de reluare a procedurilor.

„Comisia juridică nu a putut să ajungă la o concluzie şi nu a putut, prin urmare, să formuleze un punct de vedere pentru că niciuna dintre variante nu a primit votul majoritar şi atunci Biroul Permanent a solicitat Comisiei juridice să se reunească până săptămâna viitoare, marţi, să vină cu un proiect de hotărâre care să fie supus votului Senatului”, a mai spus Tăriceanu.

El a explicat că, dacă senatorii jurişti, din considerente de cvorum şi de majoritate, nu ajung la o concluzie, atunci decizia privind poate fi luată de plenul Senatului, nu înainte de a se strînge toate propunerile pe această temă, discutate şi supuse şi ele votului.
Dacă, din contră, Comisia juridică vine până la 2 iunie cu o propunere „articulată”, atunci aceasta va fi supusă votului în plenul Senatului. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră