PSD intră în şedinţă de urgenţă."Pare un început de criză"

27 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PSD intră în şedinţă de urgenţă.

„Toată lumea e surprinsă pentru că preşedintele n-a făcut desemnarea de premier pe care noi am propus-o. În scurt timp, ne vom întâlni într-un for al partidului şi vom discuta cu calm subiectul acesta”, a declarat, pentru Mediafax, Paul Stănescu.

În opinia sa, mişcarea făcută de Iohannis poate echivala cu începutul unei crize politice în România. „Este greu să mă exprim acum, dar aşa pare la prima vedere, că este un început de criză. Dar, încă o dată, PSD va analiza cu calm aceste lucruri şi, în scurt timp, va ieşi cu un punct de vedere, după ce ne vom întâlni cu toţii”, a mai spus Stănescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va face marţi, la ora 16, o declaraţie de presă pe marginea refuzului preşedintelui Iohannis de a o desemna premier pe Sevil Shhaideh. La 21 decembrie, după consultările la Cotroceni, Liviu Dragnea declara că, dacă şeful statului va respinge propunerea PSD, nu va mai face o alta.

"Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. (...) Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituțional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere", a declarat liderul PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră