PSD nu vrea referendum constituţional în aceeaşi zi cu alegerile

04 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PSD nu vrea referendum constituţional în aceeaşi zi cu alegerile

"Știu că a fost inițiativa unui coleg. PSD nu susține această inițiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă și subiectul este foarte profund și nu vreau ca dezbaterea și discuțiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României și cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a declarat Dragnea.

Săptămâna aceasta au circulat neoficial informaţii privind posibilitatea organizării la 11 decembrie a referendumului pentru revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind bazată pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie, o iniţiativa cetăţenească aflată în procedură parlamentară la Senat. Proiectul urmează să intre luni la votul în plen, după care va fi trimis spre dezbatere şi aprobare Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean au depus la Senat un proiect de lege, conform căruia cetățenii României sunt chemați să își exprime voința prin vot în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire a Constituţiei. Cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016. Ei au cerut procedură de urgență pentru adoptarea legii în Parlament.

Citiţi şi:

Referendum pentru definirea familiei. Posibil, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

Alte stiri din Politic

Ultima oră