Parlamentarii PSD şi UNPR, prezenţi la moţiune, dar nu vor vota

11 Iun 2015
Parlamentarii PSD şi UNPR, prezenţi la moţiune, dar nu vor vota

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a explicat că decizia PSD de a nu vota mâine moţiunea de cenzură a PNL, hotărâre susținută și de partenerii săi de coaliție, "nu ține nici de vreo strategie ascunsă și nici de zvonurile lansate de opoziție legate de așa-zisa trădare a unor parlamentari".

"Pur și simplu încercăm să arătăm întregii țări situația groaznică și starea de haos în care se regăsesc cei de la PNL — PDL. Demersul lor, nu numai că nu va întruni jumătatea necesară din numărul voturilor parlamentarilor, dar nu se va bucura nici măcar de susținerea tuturor celor care au semnat inițial moțiunea.

Întrucât conflictul dintre grupurile de interese din PNL și PDL s-a acutizat tot mai mult în plan central și local, iar disensiunile dintre ei și neînțelegerile vizavi de cele 7-8 liste cu guverne din umbră sunt atât de mari, la votul de mâine, pur și simplu, se vor boicota reciproc", afirmă Codrin Şetefănescu, într-un comunicat de presă .

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat joi la Adevărul Live că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură, menţionând că parlamentarii UNPR nu se vor ridica din bancă.

"Cred că nu ne ridicăm din bancă, m-aţi înţeles? Eu am patentat treaba asta şi vă spun un secret şi atunci (2012-demiterea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură-n.r.) ţin minte că s-au supărat şi alţi şefi de stat, atunci era majoritatea la vreo cinci voturi. Dacă unul sau doi parlamentari erau răciţi, Guvernul deja dădea semne... Acum e altă diferenţă. Nu, nu cred că ne ridicăm din bancă. Este o procedură, prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să-şi arate forţa atunci, la urna de vot, cam asta este", a declarat Oprea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră