PSD şi ALDE invitate separat la consultările de la Cotroceni

19 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PSD şi ALDE invitate separat la consultările de la Cotroceni

Consultările vor începe miercuri, 21 decembrie, iar primii invitaţi la discuţii, începând cu ora 11:00, sunt reprezentanţii PSD. În aceeaşi zi, de la ora 12:30, vor intra la consultări reprezentanţii Partidul Național Liberal, iar de la 14:00 vor fi discuţii cu USR. La ora 15:00, vor acea loc discuţii cu reprezentanţii UDMR.

Joi, 22 decembrie, de la ora 11:00 va intra la consultări delegația ALDE, urmată la ora 12:00 de delegaţia PMP. Consultările se vor încheia la ora 13:00, cu reprezentanţii minorităților naționale.

Întrebată de ce PSD şi ALDE au fost invitate separat, în zile diferite, Mădălina Dobrovolschi a răspuns: "Nu este niciun fel de mister din acest punct de vedere. Ştiți foarte bine cum se fac aceste consultări. Sunt invitate partidele reprezentate în Parlament în funcție de numărul de mandate și, conform acestui număr, au fost împărțite în două zile, în așa fel încât să existe timp pentru consultări în modul cel mai clar. Deci, nu există vreun alt scop în spatele acestei formule de consultări. De altfel, dacă ați urmărit, aceeași formulă a fost utilizată și la consultările de săptămâna trecută".

Şeful statului va prezenta public concluziile acestor consultări după ce va avea în față opiniile tuturor partidelor parlamentare şi le va analiza, a mai spus purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Alte stiri din Politic

Ultima oră