Partidul lui Diaconu îşi face guvern cu Ponta premier

25 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Partidul lui Diaconu îşi face guvern cu Ponta premier

Astfel, PRU îl propune premier pe Victor Ponta, ministrul Afacerilor Interne – Bogdan Diaconu, ministrul Apărării Naționale – Daniel Savu, ministrul Sănătății – Camelia Khraibani, ministrul Culturii – Mihai Sturzu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – Ionut Goidescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Gheorghe Saghian, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – Sebastian Ghiță, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice – Ion Eparu, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Mirel Palada, ministrul Transporturilor – Andrei Piticaș, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri – Ioan Axente, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Ionuț Săvoiu, ministrul Justiției – Dumitru Badrăgan, ministrul Finanțelor Publice – Mihai Precup, ministrul Fondurilor Europene – Critina Ițcuș şi ministrul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni – Sarmiza Andronic.

Deşi în numeroase postări Diaconu susţinea că îl aşteaptă pe Victor Ponta în PRU, fostul premier a rămas în PSD şi va candida din nou pe listele partidului pentru un nou mandat de parlamentar.

Pe 16 septembrie, Diaconu admitea, indirect, într-o postare pe Facebook că foloseşte numele lui Victor Ponta pentru imagine. "Vă mulțumim! În doar 3 săptămâni, de la începutul proiectului PRU-Victor Ponta, Partidul România Unită a crescut la 3%! Acum formăm cele 20.000 de organizații și așteptăm lângă noi 20.000 de președinți de organizații PRU! Vă așteptăm alături de Partidul România Unită pentru ca Victor Ponta să redevină prim-ministrul României!

Cu o zi înainte, fostul premier Victor Ponta declara la Antena 3 că a sprijinit PRU. "Nu am încercat să-l fac gelos (n.r. pe Liviu Dragnea cu o plecare la PRU), dar, pe partea de PRU, atât cât m-am implicat eu, în sensul că le-am dat nişte sfaturi lui Bogdan Diaconu şi celorlalţi, nu ţine de partea de conflict, ci ţine de faptul că eu cred - ca atunci când l-am sprijinit pe Călin Popescu-Tăriceanu, că e nevoie de un partid liberal -, că e nevoie în acest moment şi nu există în România un partid naţionalist, nu în sensul extremist. Există un electorat care se simte reprezentat nu de PSD, nu de PNL, nici măcar de ALDE, ci de un partid naţionalist care să nu fie extremist. Dacă vreţi, contribuţia mea se reduce la ce am discutat cu Bogdan Diaconu, căruia i-am zis: 'Ai grijă că, dacă există o linie peste care treci, nimeni nu va vrea să aibă de-a face cu tine'", a declarat Ponta.

Bogdan Diaconu a mai anunţat că avocatul Lucian Bolcaş, fost deputat PRM,  s-a înscris în PRU. "Binecunoscut ca aparator al principiilor si valorilor nationale, maestrul Lucian Bolcas s-a alaturat astazi echipei PRU. Ii uram bun venit si ne bucuram sa-l avem alaturi de noi! Bun venit Maestre!", a scris Diaconu pe Facebook.

Alte stiri din Politic

Ultima oră