Protecţia delfinilor, prioritate pentru Parlament

06 Mai 2015
Protecţia delfinilor, prioritate pentru Parlament
Deputatul Remus Cernea a anunțat miercuri că va depune un proiect de lege privind protecția a delfinilor, în sensul de a nu fi uciși, capturați sau torturați și care mai prevede că Delfinariul de la Constanța își poate continua activitatea cu delfinii existenți, dar că nu mai pot fi aduse alte exemplare.

El a spus că proiectul a fost semnat de deputați și senatori de la toate partidele, printre ei numărându-se social-democrații Aurelia Cristea, Cristina Nichita, Doina Pană sau Mihai Sturzu și va fi depus la începutul săptămânii viitoare.

"Este un proiect care nu ține de stânga, nu ține de dreapta, ține de dorința de a face un lucru bun, de a proteja niște ființe care sunt amenințate. Populația de delfini din Marea Neagră a scăzut în permanență, dacă acum 70 de ani erau aproximativ 2,5 milioane de delfini, numărul lor acum este estimat la doar câteva zeci de mii", a explicat Cernea.

Întrebat dacă în noul proiect mai există prevederea de recunoaștere a delfinilor ca persoane nonumane, el a răspuns că acel concept din vechea propunere legislativă, care va fi respinsă de Camera Deputaților, este oarecum mai greu de inclus în sistemul juridic românesc, pentru că nu figurează în Constituție.

Alte stiri din Politic

Ultima oră