Procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, decisă luni, în Parlament

29 Iun 2015
Procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, decisă luni, în Parlament
Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului se reunesc luni pentru a stabili procedura de numire a lui Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de presedintele Iohannis, la conducerea SIE. Sedinta este programata pentru ora 13.30, fiind penultima zi a sesiunii parlamentare.

Constitutia si Legea de functionare a Serviciului de Informatii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informatii. Constitutia prevede ca directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea presedintelui, iar Legea SIE arata ca numirea este facuta de CSAT.

Reprezentantii PSD si cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL si UDMR o sustin.  Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a anuntat ca Biroul Politic al PSD, care va avea loc luni, inaintea sedintei conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului, va adopta o decizie privind votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE. Din discutiile in partid pe aceasta tema rezulta ca parlamentarii PSD nu vor vota in favoarea acestei numiri.

”Decizia este de a nu vota pentru candidatura domnului Ungureanu din mai multe motive pe care cred că vă este ușor să le intuiți. E o decizie politică pe care o ia conducerea partidului, în ședința de luni, și apoi o discutăm cu grupurile noastre parlamentare. Decizia politică va fi discutată la PSD, va fi de a vota împotrivă sau de a nu vota deloc. Tot aia este", a afirmat Ponta, duminică seară, la B1TV

Alte stiri din Politic

Ultima oră