Gabriel Oprea a mărit salariile lui Iohannis, Ponta, Tăriceanu, Zgonea, miniştrilor şi directorilor serviciilor secrete de informaţii

08 Iul 2015
Gabriel Oprea a mărit salariile lui Iohannis, Ponta, Tăriceanu, Zgonea, miniştrilor şi directorilor serviciilor secrete de informaţii
Premierul interimar, Gabriel Oprea, a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a crescut indemnizaţiile lunare ale preşedintelui României, prim-ministrului, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, şefului ICCJ, directorilor de la SRI, SIE, SPP, STS. Majorarea salariilor va fi aplicată pentru 48 de funcţii şi va intra în vigoare de la 1august. Gabriel Oprea a spus că îşi asumă răspunderea pentru această creştere a salariilor.

Conform Ordonanței privind majorarea indemnizațiilor lunare pentru cele mai înalte funcții de demnitate publică din România, președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și premierul vor avea un salariu brut de 21.540 de lei, iar net de 15.108 lei, începând cu 1 august 2015, la nivelul indemnizației președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, au declarat pentru agerpres.ro, surse oficiale.

Totodată, vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei, suma netă pe care o va încasa lunar fiind de 14.024 de lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, au mai precizat sursele citate, miniștrii și șefii de servicii de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut, suma netă pe care urmează să o încaseze fiind de 13.365 de lei.

Rovana Plumb: Noua lege a salarizării ar putea fi aplicată din decembrie. Vor fi 5 trepte de salarizare

„Până la finalul acestui an vom avea creşteri de salarii în tot sistemul public, avem un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni în curând lege. Din raţiuni de transparenţă, pentru a nu exista nicio suspiciune, îmi asum atât corectitudinea cât şi oportunitatea acestei măsuri. Nu este un act populist, ci o exigenţă în legătură cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că e normal ca un preşedinte să primească la finalul lunii 1.500 de euro, iar un funcţionar să poată încasa mai mult. Această anomalie trebuie să ia sfârşit.”, a anunţat Gabriel Oprea.  

''Am înțeles că există o intenție a Guvernului de a crește salariile miniștrilor. Mi se pare o intenție înțeleaptă și cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenție la categoria prevenirea corupției. Până la urmă este un lucru destul de evident că remunerația unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziția în stat'', a declarat președintele, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Alte stiri din Politic

Ultima oră