Premieră: Liberalii discută moţiunea de cenzură cu ambasadorii străini

08 Iun 2015
Premieră: Liberalii discută moţiunea de cenzură cu ambasadorii străini
Cu trei zile înaintea dezbaterii din Parlament, moţiunea de cenzură a PNL privind votul prin corespondenţă va intra în discuţia ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti.
 
Anunţul a fost făcut de prim-vicepreşedintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, iar la discuţii, conform acestuia, au confirmat participarea reprezentanţii a 12 misiuni diplomatice, inclusiv Ambasada SUA.

"În ceea ce privește relațiile pe care partidul nostru le are cu reprezentanții diplomatici din România, vă anunț că mâine, la ora 16,00, o delegație a PNL se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditați la București pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură ", a declarat Ungureanu, conform agerpres.ro. 

El a justificat întânirea PNL cu ambasadorii străini invocând tema moţiunii de cenzură, arătând că votul prin corespondență este un "motiv temeinic" pentru un astfel de demers. "Duminică s-a consumat votul pentru alegerile generale în Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni turci, rezidenţi în străinătate, au votat prin corespondenţă. Aceasta este calea prin care se asigură accesul democratic la vot şi la participarea la viaţa politică”, a explicat Ungureanu.

Numai că  moţiunea PNL este un act critic, ce ţine de bătălia politică internă, prin care se urmăreşte sancţionarea Guvernului, şi nicidecum o lege care reglementează votul prin corespondenţă astfel încât ambasadorii străini să fie informaţi, iar autorităţile din ţările lor să ofere sprijin, eventual, la înregistrarea românilor cu drept de vot ce îşi au domiciliul în statele respective sau la alte acţiuni care să ajute la desfăşurarea procesului electoral.

Alte stiri din Politic

Ultima oră