Preşedintele Iohannis, dezvăluiri despre "lăturile turnate în capul candidatului Iohannis"

23 Mai 2015
Preşedintele Iohannis, dezvăluiri despre
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat azi, la Bookfest, cartea “Primul pas” ce cuprinde un capitol dedicat campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Iohannis a mărturisit că a vrut să scrie despre campania prezidenţială pentru a nu uita, pentru a nu se pierde concluziile pe care le-a tras şi el şi alţii după această experienţă, mai ales că, odată cu entuziasmul noului mandat prezidenţial, cu depunerea jurământului, a avut foarte des impresia că s-a uitat cum s-a purtat bătălia electorală.

Iar una din concluzii e că această campanie “a fost o perioada dificilă, intensă, complicată, energizantă, paralizantă”, dar şi interesantă pentru cei conectaţi la ea.

În opinia lui Iohannis, deşi campania electorală nu a fost o experienţă placută, a fost extrem de intensă, cu foarte multă energie.
“A fost o campanie care, prin felul în care s-au comportat unii participanţi, îşi avea locul mai degrabă la începutul anilor ‘90, cu scandaluri, cu lături turnate în capul unui candidat, mai ales în capul acestui candidat”, a afirmat Iohannis. El a adăugat că tot ceea ce a fost negativ a venit ”via media, via material electoral din partea celorlalţi competitori”.

Iohannis vede însă şi partea frumoasă a campaniei prezidenţiale: oamenii cu care s-a întâlnit, contactul cu aceştia, care i-au dat foarte multă încredere şi energie.

El a mai spus că le dedică acest volum celor 6 milioane de români care l-au votat, amintind de răsturnarea de situaţie din turul al doilea în favoarea sa, prin valul de simpatie, dorinţa de schimbare alimentată de incapacitatea Guvernului de a organiza alegerile în diaspora.

Iohannis le-a mulţumit însă şi celor care nu l-au votat, pentru că au mers la vot. "Este un lucru extraordinar de important să se voteze când sunt alegeri", a explicat el.

De asemenea, Iohannis  i-a mulţumit şi soţiei sale, Carmen, prezentă la eveniment. "Această reuşită a fost posibilă pentru că am avut şi foarte mult ajutor, sprijin din partea soţiei mele, Carmen, care şi astăzi a ţinut să vină expres pentru această lansare şi îi mulţumesc. Imaginaţi-vă o persoană care stă acasă sau la şcoală, care nu poate să facă nimic, dar trebuie să suporte toată campania. Asta a făcut soţia mea, Carmen. Şi de multe ori am avut impresia că ea a trebuit să blocheze partea negativă a campaniei. Un lucru foarte greu de făcut. Apreciez foarte mult acest lucru", a spus Iohannis.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră