Ponta: Situaţia din România nu va mai fi discutată în plenul Parlamentului European

02 Iul 2015
Ponta: Situaţia din România nu va mai fi discutată în plenul Parlamentului European
Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi pe Facebook că Parlamentul European nu va mai discuta în plen situaţia din România după ce europarlamentarii din grupurile Social-democrat, ALDE şi Verzii au respins o solicitare în acest sens. 

"Veşti bune de la Bruxelles de la Parlamentul European! Pe lângă tradiţionalii duşmani şi detractori ai României - (Monica Macovei, Cristi Preda şi încă 2-3 europarlamentari PPE) există însă şi mulţi prieteni oneşti ai ţării noastre! Aceştia au respins azi în Comisia LIBE solicitarea sicofanţilor menţionaşi mai sus de a se discuta în plen situaţia Romaâniei la fel ca a Ungariei!
Mulţumesc tuturor europarlamentarilor români şi colegilor nostri din Grupul Social Democrat, ALDE şi Verzi pentru corectitudine şi sprijin!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook. 

La propunerea delegaţiei României, preşedintele Grupului PPE , Manfred Weber, a cerut, pe 8 iunie, în plenul de la Strasbourg, ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia LIBE (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne), precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Comisia LIBE a dezbătut la 25 iunie propunerea actualei guvernări privind shimbarea Codului Penal din România. Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a explicat că, în cazul premierului, este vorba despre un dosar din 2006- 2007, care a fost închis în 2012 "în glorioasa guvernare Traian Băsescu și pentru aceste argumente, plus asocierea cu ziua moțiunii de învestitură, probabil Parlamentul român a decis să nu ridice imunitatea".

Citiţi mai multe ştiri din Politică!


Alte stiri din Politic

Ultima oră