Ponta, despre Iohannis, premierul de la Grivco: Am văzut cu ochii mei

23 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ponta, despre Iohannis, premierul de la Grivco: Am văzut cu ochii mei

"Cunoscând personalitatea Dlui Iohannis pot să vă garantez că domnia sa împărtăşeşte din cultura chineză acea gândire pragmatică enunţată perfect de Deng Xiaoping "nu mă interesează ce culoare are pisica - important e să prindă şoareci" / diferenţa esenţială constă însă în faptul că Deng vorbea despre politici publice în interesul poporului său în timp ce dl. Iohannis aplică această idee doar când e vorba de interesul strict personal ( din întâmplare am fost prezent şi am văzut cu ochii mei şi când şi-a dorit să fie Prim Ministru al PSD- PNl - PUR în 2009 cu ocazia întâlnirii de la "Grivco" , şi când a vrut funcţia de VICEPRIMINISTRU în Guvernul "Ponta" , când i-a promis lui Crin Antonescu cu toată "seriozitatea de neamţ" că îl sprijină în campania pentru Prezidenţiale şi acceptă să fie Prim Ministru dacă va fi Crin Preşedinte sau când i-a garantat la fel de "nemţeşte" lui Cătălin Predoiu că dacă cedează cursa şi îl sprijină ca Preşedinte sigur îl numeşte Premier când pleacă Ponta)|", scrie fostul premier pe Facebook.

Într-un interviu acordat cotidianului Adevărul în iulie anul trecut, Victor Ponta admite în primă instanţă că a fost martor la întâlnirea de la Grivco, pentru ca apoi să retracteze:

Victor Ponta: Strict, despre domnul Voiculescu, am mai spus-o, ştiu că e la modă să te speli pe mâini, eu am fost în 2009 la GRIVCO, cu domnul Iohannis, când urma să fie domnul Iohannis prim-ministru, eram un mic purtător de cuvânt, da, dar nu mă vedeţi în 2014 apucând-o să spun că de fapt n-am fost. Am fost, aşa cum am fost şi cu Crin Antonescu în 2012 să discutăm lucruri importante.
Adevărul: Deci întrebam de ce merge lumea la GRIVCO totuşi, dar mă rog acuma...
Victor Ponta: Nu, n-au fost, aici nu vorbim de GRIVCO, aici vorbim de întâlnirea cu domnul Voiculescu, că nu ne-am văzut la GRIVCO, ne-am văzut în alte zone.

Nici preşedintele Iohannis şi nici Dan Voiculescu nu au recunoscut până acum că s-au întâlnit acum 7 ani la Grivco. Ba din contră, Iohannis chiar a intrat într-o polemică televizată  cu fostul lider PC Codruţ Sereş, primul care a recunoscut că Iohannis ar fi fost în 2009 la sediul Grivco pentru a discuta cu Dan Voiculescu.

În septembrie 2014, când era liderul PNL, Iohannis a fost invitat la B1 Tv unde a negat că s-ar fi întâlnit cu Dan Voiculescu la sediul Grivco pentru a negocia postul de prim-ministru. El a susţinut că ideea a fost lansată de fostul preşedintel Traian Băsescu, în 2009, pentru a justifica refuzul desemnării sale ca prim-ministru.

”Nu am fost la Grivco. Niciodată. Nici acum nu ştiu unde e clădirea, dar nici nu mă interesează”, a afirmat Iohannis.

Codruţ Sereş a intervenit prin telefon în emisiune şi a spus că l-a întâmpinat pe Iohannis şi l-a condus la Dan Voiculescu, momentul petrecându-se în toamna lui 2009 la Grivco. "Eu m-am întâlnit cu domnul Iohannis când a intrat la Grivco, în hol. Nu înţeleg de ce trebuie să ne ascundem după nişte lucruri şi acum să spunem că nu ştim unde este Grivco", a spus Şereş.

”Domnule Sereş, nu ştiţi despre ce vorbiţi. Nici nu ştiţi cine cu cine a negociat. Faptul că m-aţi întâmpinat dumneavoastră la Grivco este pur şi simplu o minciună. V-o spun aşa, direct, în faţă”, l-a contrat Iohannis. Sereş nu s-a lăsat şi a a susţinut că în afară de el ar mai fi fost şi alte persoane care l-ar fi văzut pe Iohannis la acel moment:"Erau cei de la recepţie, erau cei de la secretariatul domnului Voiculescu".

Ca şi Iohannis, şi Dan Voiculescu a negat vreo întâlnire la sediul Grivco. anul acesta, în februarie, într-o postare pe blogul personal, Dan Voiculescu afirmă: „Pentru opinia publică: Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost niciodată la Grivco”. Dan Voiculescu face aceste afirmaţii într-o postare dedicată fostului preşedinte Traian Băsescu.

În octombrie 2009, după ce guvernul Boc fusese demis prin moţiune cenzură şi trebuia desemnat un nou prim-ministru, Traian Băsescu declara la B1TV că Ion Iliescu, Mircea Geoană şi Dan Voiculescu s-au întâlnit la sediul firmei Grivco pentru a-l propune pe Klaus Johannis  premier, conform relatărilor din presă.

"Deci cam aceeaşi echipă care a stabilit suspendarea preşedintelui României, acum a stabilt că au nevoie de o figură credibilă ca să patroneze ce este în spatele ei", a spus Băsescu. "În spatele lui (Klaus Johannis - n.red.) ar fi fost aşezat tot sistemul acesta căruia îi este frică de pierderea privilegiilor", a continuat el .

"Au vrut să utilizeze această figură (a lui Klaus Johannis -n. red.), scopul lor fiind eliminarea sau reducerea şanselor mele la viitoarele alegeri. Pentru asta au trântit şi Guvernul. Au nevoie de un guvern al lor şi nu de unul aşa cum a rezultat din alegeri. Nu poţi să scoţi de la guvernare partidul cu cel mai mare număr de mandate. Nicăieri, nici în Europa, nu poţi să faci aşa ceva. La noi s-a încercat o mare încălcare a Constituţiei. Nişte oameni din partide s-au dus la Grivco: noi ne declarăm majoritatea care poate susţine un prim-ministru, excepţional om Johannis. Dar au vrut să-l folosească pentru că în spatele lui se află Voiculescu, Iliescu, Geoană, Vanghelie (....)",  mai declara fostul şef al statului.

Băsescu a precizat că "Iohannis nu a participat la Grivco".

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră