Ponta: Când domnul preşedintele a spus că trebuie să-mi dau demisia, a fost preşedintele lui Gorghiu şi Blaga

13 Iul 2015
Ponta: Când domnul preşedintele a spus că trebuie să-mi dau demisia, a fost preşedintele lui Gorghiu şi Blaga
Prim-ministrul Victor Ponta, a declarat, la Antena 3, că nu înțelege nici acum de ce Klaus Iohannis a renunțat la o colaborare foarte bună cu el și "a dezbracat haina de presedinte al Romaniei, imbrăcând-o pe cea de sef a PNL.

"Haideti sa refacem istoric, poate e important pentru cetateni. Romanii au votat in 16 noiembrie Klaus Iohannis presedinte. In aceeasi seara l-am sunat, i-am urat succes, dar n-am inteles aia cu ne-am luat tara inapoi. Acum, cand ma uit la domul MRU si la domnul Predoiu, inteleg de fapt cine si-a luat tara inapoi. Pana in data de 5 iunie am avut cea mai normala si civilizata relatie cu domnul presedinte Iohannis. Lucru pe care l-ati si vazut. In sensul in care ne-am consultat, am luat decizii impreuna, fiecare si-a facut treaba lui, domnia sa de presedinte, eu de prim-ministru. Si credeti-ma, n-a castigat nici Iohannis, nici Ponta, a castigat Romania.

Toata lumea zicea uite, e bine, se poate, nu mai vrem scandal. Pe cinci iunie, dupa ce m-a chemat domnul procuror la DNA, mi-a zis: Trebuie sa-ti dai demisia. In acea secunda, domnul Iohannis n-a fost presedintele Romaniei, a fost presedintele Alinei Gorghiu. Sau al lui Catalin Predoiu si al lui Blaga. I-am spus, imi pare rau, asta nu. Cand vorbesc cu presedintele Romania, da. Cand vorbesc cu presedintele lui Gorghiu si Blaga, nu, fara nicio suparare. Asta a fost tot. N-am inteles nici acum de ce a dezbracat haina de presedinte al Romaniei si a imbracat-o pe cea de sef a PNL", a declarat Victor Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră