Ponta aruncă BOMBA: Mărirea salariilor demnitarilor se amână. Nu am fost de acord cu ea!

10 Iul 2015
Ponta aruncă BOMBA: Mărirea salariilor demnitarilor se amână. Nu am fost de acord cu ea!
Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la B1 TV, că Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari. Premierul a intervenit după ce, în aceeași emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, afirmase că nu preşedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar  Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor.

”Ordonanța cu salariile demnitarilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți dar odată cu legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile la președinte și prim ministru decât odată cu bugetarii.
PUBLICITATE
 

Așa am fost informat ieri, cred că cel mai corect e să amânăm intrarea în vigoare și să amânăm până la creșterea salariilor bugetarilor”, a declarat premierul.

Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, şefului ICCJ, şefilor de servicii de informaţii vor fi majorate din august, în baza unei ordonanţe de Guvern, a anunțat Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, miercuri.

Indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net), au declarat surse oficiale

Alte stiri din Politic

Ultima oră