PNL s-a hotărât şi a luat o decizie crucială. Ce se va întâmpla pe 5 iunie

23 Mai 2015
PNL s-a hotărât şi a luat o decizie crucială. Ce se va întâmpla pe 5 iunie
Liberalii, reuniţi în Consiliul Naţional la Piteşti, au aprobat criteriile de integritate, programul de guvernare şi tema moţiunii de cenzură.Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că  moţiunea de cenzură a PNL se va numi  ''Votul prin corespondenţă'' şi va fi depusă la 5 iunie.

"Am senzaţia că e singurul lucru care ne mai lipseşte, avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie o moţiune de cenzură, pe scurt: 5 iunie, tema este una pe care nu o putem refuza românilor din diaspora, Votul prin corespondenţă'', a declarat Alina Gorghiu.

Totodată, Consiliul Naţional al PNL a aprobat, cu unanimitate de voturi, forma finală a programului de guvernare al liberalilor intitulat "Reclădirea Națională". Dacă premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, care a prezentat programul de guvernare, a fost aplaudat de cei peste 1000 de delegaţi, vicepreşedintele PNL,Teodor Atanasiu, a fost huiduit, sala cerându-i să-şi prezinte scuze. Atanasiu nu şi-a prezentat scuze şi a renunţat să-şi mai ţină discursul, mulţumind ironic pentru primirea făcută. 

Conform unor stenograme apărute în presă, Atanasiu a afirmat într-o şedinţă a liberalior ţinută la Bistriţa, că Predoiu nu va fi premierul guvernului PNL. Pentru a pune capăt momentului stânjenitor, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a intervenit, reamintind că la declanşarea scandalului stenogramelor au convenit să depăşească momentul şi, uniţi, să meargă mai departe.

De asemenea, liberalii au adoptat modificări la statutul partidului, instituind sancţiuni pentru cei care au probleme cu corupţia şi cu justiţia. Vor fi excluşi din partid liberalii care au primit o decizie definitivă într-un proces de corupţie. Cei urmăriţi penal pentru fapte de corupţie îşi vor păstra calitatea de membru al PNL, dar vor rămâne fără funcţii în partid.

Alte stiri din Politic

Ultima oră