Nicuşor Dan cere renumărarea voturilor în 18 secţii din Sectorul 1

07 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Nicuşor Dan cere renumărarea voturilor în 18 secţii din Sectorul 1

"Am solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 intrebuintate in sectiile de votare 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158 aflate in circumscriptia teritoriala a Sectorului 1 Bucuresti.

Motivul este ca in aceste sectii, intre procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, nivel de semnificatie 99%). Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pentru candidata USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand", scrie Nicuşor Dan pe Facebook, el mulţumindu-i sociolologului Mircea Kivu pentru ajutor.  

Biroul Electoral al Sectorului 1 va lua o decizie după centralizarea tuturor proceselor verbale. Sondajele la urne o plasau pe candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, pe locul 1, dar conform rezultatelor oficiale parţiale, ea se află pe locul al doilea la o diferenţă de sub un procent de candidatul PSD, Dan Tudorache.

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a comentat solicitarea USB, spunând că o pierdere a alegerilor trebuie tratată cu demnitate, la fel ca și o reușită. Ea a mai spus dacă ar fi fost ceva "necurat" la mijloc în cazul alegerilor de la sectorul 1, s-ar fi sesizat celelalte partide - PNL, M10.

"În primul rând că reprezentanții tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la acele secții de votare. Practic, dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 și PMP. Nu cred că ne bănuiți de legături primejdioase cu aceste formațiuni politice", a spus Firea.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră