Liberalii vor sesiune extraordinară pentru votul prin corespondenţă

14 Iul 2015
Liberalii vor sesiune extraordinară pentru votul prin corespondenţă
Liberalii au decis astăzi în Biroul Politic Naţional să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă. Pentru început, liberalii vor strânge semnături pentru convocarea sesiunii, urmând apoi să stabiliească data când parlamentarii vor fi chemaţi din vacanţă. 

"Am decis convocarea pentru luna august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru legea votului prin corespondenţă. Un motiv este faptul că dacă vom intra cu legea în toamnă vom rata acel termen de un an până la alegeri în care nu putem modifica legea electorală. Noi ne-am angajat să susţinem acest vot prin corespondenţă alături de PSD dar suntem singurii care am susţinut în mod constant acest proiect", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Alina Gorghiu a anunţat că liberalii vor strânge semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare. "Astăzi am luat decizia politică. Vă vom ţine la curent cu etapele procedurale. Nu s-a bătut în cuie niciun calendar. Vom decide în grupurile parlamentare când vom face acest demers. Este important să o adoptăm chiar şi cu o zi înainte de termenul de un an până la alegeri în care nu putem modifica legea electorală", a mai spus copreşedintele PNL.  

În prezent, în Parlament sunt înregistrate mai multe proiecte de lege privind votul prin corespondenţă. În primăvară, deputatul PSD Gabriela Podaşcă le-a cerut liberalilor să decisă asupra proiectului privind votul prin corespondenta pe care îl susţin, la momentul respectiv fiind înregistrare trei iniţiative legislative pe această temă.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră