Petrecerea continuă... Dragnea și Tăriceanu, citați, marți, la Curtea Supremă

18 Iun 2017 | scris de Cristi Semeghin
Petrecerea continuă... Dragnea și Tăriceanu, citați, marți, la Curtea Supremă

Într-o birocrație de-o lascivitate care dă în siestă în orice zi a săptămânii, brusc, organismele statului de drept s-au trezit la viață, tocmai într-o zi de duminică...

Poate de vină să fie ploaia, poate să fie vacanța elevilor, o stare pe care dacă n-o trăiești îți încordează fiecare mușchi al corpului, dar fix astăzi, duminică, curierii poștali s-au deșteptat din somnul (na)rațiunii și s-au pus în mișcare pentru a transmite o citație a Curții Supreme pentru Liviu Dragnea și Călin Popescu - Tăriceanu, pentru ziua de marți, 20 iunie 2017.

Ceea ce surprinde este faptul că citarea putea fi făcută chiar în ziua de miercuri, 21 iunie 2017, când Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Dacă v-ați spus vreodată că a trăi în România înlătură orice formă de plictis, această ultimă întâmplare are darul să vă confirme temerea.

În acest aproape vis al unei nopți de vară, unui guvern i se retrage sprijinul politic din partea partidului care l-a pus în funcție, ai cărui miniștri demisionează, iar premierul refuză s-o facă, cu un fost prim-ministru care își părăsește soția, în vacanță, pentru a ține aprinsă flacăra social-democrației, cu jurnaliști care trec de la scuipat la glorificarea unei persoane, cu zeci de informații contradictorii, intoxicări, amenințări voalate sau fățișe, cu servicii secrete, cu zâmbete sub care se ascund pumnalele ținute la spate, nu ai cum să te plictisești. Așa ceva e unic!

Partea proastă e că suntem în același timp și spectatorii, dar și cobaii acestui circ politic cu care ne-au și ne-am înconjurat. E o ceață totală din care pare că nu vom ieși niciodată, vom fi în continuare amăgiți, vom avea speranțe, deșarte ca si cele de până acum, vom fi mereu aproape de-a deveni un stat de drept, dar, se pare, că avem menirea de-a fi mereu unul "de drepți"...

Alte stiri din Politic

Ultima oră