Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL

27 Mai 2015
Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL
Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE.

Surse din partid citate de mediafax.ro spun că propunerea de excludere a Noricăi Nicolai şi a Renatei Weber va fi transmisă Biroului Politic Naţional al PNL, care, potrivit noului Statut al formaţiunii rezultate în urma fuziunii, va lua decizia finală în acest caz.

Europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber au decis, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL şi a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, să rămînă la grupul ALDE din Parlamentul European, în ciuda avertismentelor şi ultimatumurilor primite.

"Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid (...) În sfârşit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat şi în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru şi vicepreşedinte al ALDE”, a afirmat Norica Nicolai la Antena 3.

De asemenea, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă de decizia partidului, dar că şi-ar fi dorit să aibă o discuţie cu conducerea PNL înainte de a se ajunge la această măsură.


 

Alte stiri din Politic

Ultima oră