UPDATE. Ministrul de Interne Petre Tobă a demisionat

01 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Ministrul de Interne Petre Tobă a demisionat

"Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate «secret de stat»", a declarat Petre Tobă prin biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, într-un comunicat, că a acceptat demisia lui Petre Tobă şi că până luni 5 septembrie, premierul va înainta președintelui Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului de Interne.

Anterior, premierul îi ceruse public demisia ministrului Tobă. "Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident că în aceste condiții cred că trebuie sau să își dea demisia sau, dacă nu, o să îi cer eu să plece. (...) Este evident că, în aceste condiții, este cel mai bine și pentru dânsul și pentru Guvern ca dânsul să plece", a spus Cioloș, conform agerpres.ro.

Premierul a adăugat că va avea o discuţie în acest sens cu Petre Tobă pentru a vedea ce hotărăște ministrul Afacerilor Interne. "O să aveți informații astăzi din partea Guvernului legat de acest lucru", a mai spus Cioloș.

Citiţi şi:

Dosarul DIPI: DNA cere urmărirea penală a ministrului Tobă 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră